5 x Lunchen in Amsterdam

5 x Lunchen in Amsterdam

Waar ik ook ben, ik ben altijd op zoek naar goede lunchadressen. Als er een stad is waar het barst van de goede en leuke lunchtentjes – en er elke dag nieuwe bij lijken te komen –
is het Amsterdam wel. Hieronder deel ik een kleine greep uit mijn favo adresjes in Amsterdam.

Buffet van Odette
Buffet van Odette bevindt zich in hartje Amsterdam, op de Prinsengracht. Je kunt dan ook heerlijk buiten zitten aan de gracht of neem binnen plaats aan de bar. Tijdens de lunch kun je een salade samenstellen van hét buffet, aanrader!

Ree7
In de charmante 9 Straatjes vind je Ree7. Deze relaxte en gezellige gastrobar is van dezelfde eigenaar als De Luwte en Pluk. Op het menu staan goede sandwiches, salades en soepen. Ree7 is ook een goed adres voor een lekkere juice of een goede kop koffie.

CottonCake
CottonCake is het café van de gelijknamige conceptstore in de Pijp, mijn favoriete Amsterdamse buurt. Het café bevindt zich in een vide in de winkel, erg gezellig. CottonCake is geopend voor ontbijt en lunch. Ik genoot er van een goede, rijkgevulde salade, maar ik wil graag nog eens terug voor de New York Style Waffles.

Blue
Blue is een van mijn vaste lunchadressen in Amsterdam. Het zit boven in de Kalvertoren en biedt dan ook een prachtig uitzicht over Amsterdam. Op het menu staat onder andere een van mijn guilty pleasures: kroketten met brood.

George W.P.A.
Naar George W.P.A. in Amsterdam Oud-Zuid ga je voor een uitgebreidere, fancy lunch. Het is een mix van New York en Parijs, met klassiekers als eggs benedict, pizza tuna en steak tartare op het menu.

Leave a Reply

%d bloggers like this: