Authentiek uiteten in Rome

Authentiek uiteten in Rome

Authentiek Italiaans eten in een traditionele trattoria, zonder pretenties, dat kan bij onderstaande adresjes. Je eet bij allen even goed en een fijne bijkomstigheid: de prijzen liggen laag.

Trattoria Lilli
Bij Lilli, gelegen in een steegje aan de oever van de Tiber, serveren ze eenvoudige, traditionele Romeinse gerechten. Denk aan anti pasto, pasta arrabbiata en cacio e pepe. Het kan even zoeken zijn, maar het voordeel hiervan is dat Lilli niet op de toeristenroute ligt en je dus tussen de locals eet. Je zit niet heel gezellig in het steegje, maar de goede keuken en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken een bezoek aan Lilli meer dan waard.

Antica Taverna
Al dinerend bij Antica Taverna waan je je in een film. Antica Taverna ligt in een typisch Romeins verlaten steegje, vlakbij het Piazza Navona, het bekendste plein van Rome. Zorg dus dat je een tafeltje op het terras bemachtigt. Wij genoten hier van een 1/2 liter prosecco voor €5,00 (!), een goede pasta carbonara en een voortreffelijke vitello tonato.

Da Vittorio
Da Vittorio ligt in Trastevere, een levendige wijk vol restaurantjes. Puur op het uiterlijk zou je Da Vittorio misschien voorbij lopen, maar dat zou zonde zijn, want het eten is verrukkelijk. Da Vittorio staat vooral bekend om zijn huisgemaakte tiramisu. Zelfs ik – en ik ben helemaal geen tiramisu fan – heb ervan genoten.

Leave a Reply

%d bloggers like this: