Eten op Capri

Eten op Capri

Capri, ook wel het Bloemeneiland genoemd, is een eilandje van slechts 10 km² in de Golf van Napels. Bekend dus om haar vele bloemen, maar ook van bijvoorbeeld de Capribroek. Maar wat te denken van de keuken van Capri? Het eiland ligt pal tegenover Napels, dé pizzahoofdstad van de wereld en voor de Amalfikust, bekend om haar citroenen. Van Capri zelf komt de wereldberoemde Salade Caprese, een gouden combinatie van mozzarella, tomaat en basilicum. Kortom, een bezoek aan Capri staat garant voor een heerlijke, culinaire trip. In deze blog deel ik mijn favoriete eetadresjes op het Bloemeneiland. Tip: voor de restaurants is het aan te raden om te reserveren, zeker in het hoogseizoen.

Da Tonino
Na een wandeling van een minuut of 20 onder de bloedhete zon vanuit het stadje Capri, vind je Da Tonino. Een eenvoudig, authentiek restaurantje, verscholen in het binnenland van Capri. Da Tonino heeft een zeer uitgebreide wijnkaart en is het perfecte adres om te lunchen of dineren, buiten de toeristische gebieden van Capri.

Da Paolino
Da Paolino is een must visit tijdens een bezoek aan Capri. Helaas wel een stuk drukker dan bijvoorbeeld Da Tonino, vooral vanwege de locatie. Bij Da Paolino staat alles in het teken van citroenen. Je eet er onder de citroenbomen, op de tafelkleden en het servies staan citroenen afgebeeld en er staan citroenkaarsen op tafel. Bij Da Paolino heb ik de lekkerste Salade Caprese gegeten van mijn verblijf op Capri.

Le Grottelle
Trattorria Le Grottelle ligt vlakbij de Arco Naturale, een natuurlijke bezienswaardigheid op Capri. Het is iets verder lopen dan Da Tonino. Bij Le Grottelle heb je het gevoel dat je aan het einde van de wereld – of in ieder geval van Capri – zit, met uitzicht op de kliffen en de azuurblauwe zee.

Aurora
Aurora is een populair restaurant midden in het stadje Capri. Buiten hangen foto’s van alle beroemdheden die hier geweest zijn. Het is dus wel een beetje ‘zien en gezien worden’ bij Aurora, maar desalniettemin is het een bezoek waard. Met een beetje geluk kun je een tafeltje buiten bemachtigen en dineer je in een van de sfeervolle straatjes van Capri.

Il Geranio
Il Geranio ligt aan de buitenkant van het centrum van Capri, bij de Giardini di Augusto en de Via Krupp, twee bezienswaardigheden op Capri. Hoewel wij er heerlijk dineerden, is Il Geranio dus vooral geschikt voor de lunch tijdens het sightseeing. Als bonus krijg je er overdag een prachtig uitzicht over de Faraglioni bij, de beroemde rotsen voor de kust van Capri, die loodrecht uit het water steken.

Il Solitario
Il Solitario is een trattoria in Anacapri, het tweede stadje van Capri. Toen wij Il Solitario inliepen, hadden wij aanvankelijk het idee dat wij verkeerd waren. Wij liepen namelijk door de tuin en vlak langs het huis van de eigenaren van Il Solitario. Nadat wij toch maar waren doorgelopen, kwamen wij achter in de tuin uit bij het restaurant. Il Solitario is zoals ik mij een Italiaans restaurant voorstelde, geen pretenties, in de achtertuin van een lokale familie en eenvoudig, maar heerlijk eten.

Granita kraampje
Op de weg van Via Tragara naar het Faraglioni view point vind je het ‘Granita kraampje’. Dergelijke kraampjes vind je op meerdere plekken op Capri. Ze maken hier de lekkerste citroengranita’s (schaafijs met citroensap) van – uiteraard – lokale citroenen. Deze traktatie is perfect voor wat verkoeling tijdens een wandeling naar het Faraglioni view point.

Gelateria Buonocore
Uiteraard kan een adres voor het lekkerste ijs niet ontbreken in deze lijst. Bij Gelateria Buonocore staat standaard een lange rij. De ijssalon ligt midden het stadje Capri en is niet te missen. Neem overdag een sorbetijsje om de hitte te trotseren en kies ‘s avonds voor goed Italiaans schepijs.

Leave a Reply

%d bloggers like this: