3 x Gezond eten in Phnom Penh

3 x Gezond eten in Phnom Penh

Gezond eten kan in Azië, waar ze dol zijn op suiker, een uitdaging zijn. In deze blog deel ik mijn drie favoriete healthy adresjes in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

ARTillery
Artillery ligt verscholen in een steegje in de buurt van het Koninklijk Paleis. Het doet een beetje Grieks aan door het gebruik van de kleuren blauw en wit. Op het menu vind je een keur aan gezonde opties, zoals huisgemaakte muesli, pannenkoekjes en avocado toast. Verder kun je bij Artillery je eigen sapjes samenstellen en deze kun je, evenals alle gerechten, ook meenemen. Ideaal als je een lange reisdag voor de boeg hebt!

Java Café
Java Café is gelegen aan de drukke Sihanouk Boulevard tegenover het onafhankelijkheidsmonument. Het is duidelijk een ontmoetingsplaats voor expats. Vooral tijdens de brunch op zondag zit Java Café vol met Westerse gezinnen. Vlakbij Java Café ligt Nataraj Yoga Studio, onderdeel van NGO Krama Yoga. Na je gezonde ontbijt of lunch kun je dus meteen een yogales meepakken.

Sugar ‘n Spice Café
Daughters of Cambodia is een NGO die vrouwen steunt die uitgebuit worden in de Cambodjaanse sexindustrie. Door deze vrouwen op te leiden en een baan aan te bieden in hun sociale ondernemingen, krijgen de vrouwen een kans op een nieuwe toekomst. Sugar ‘n Spice Café is een van die non-profit ondernemingen en serveert verse sapjes en goede salades, maar ook allerlei huisgemaakte zoetigheden.

Leave a Reply

%d bloggers like this: