3 x Lunchen op de piste in Alpe d’Huez

3 x Lunchen op de piste in Alpe d’Huez

Voor sommigen misschien wel het leukste onderdeel van het wintersporten: een lunch break op de piste. Hier mijn favo adresjes in een van de grootste skigebieden van Frankrijk: Alpe d’Huez.

La Gaufrerie
Terrat et Sagne Clôt, 38750 Huez
De naam zegt het al, bij La Gaufrerie draait het om wafels. Hoewel ze lekker zijn, zijn wafels niet de reden dat ik graag bij La Gaufrerie lunch. Ik ga voor de croûte, de croûte provençale om precies te zijn. Een croûte is een stuk brood met een bepaald beleg dat onder de grill gelegd wordt. De croûte provençale wordt belegd met geitenkaas, tomaat, provençaalse kruiden en olijfolie. Heerlijk! La Gaufrerie ligt aan de voet van de piste, dus is ideaal voor een korte pauze.

La Folie Douce
Bij La Folie Douce draait het om meer dan eten alleen. Aan het eind van de dag barst het feest hier los met DJ’s en dansers. Overdag geniet je op het prachtige terras op 2300 meter hoogte van de lunch. Bij La Petite Cuisine ga je voor een snelle hap en bij La Fruitière kun je terecht voor een uitgebreide lunch.

La Plage des Neiges
La Plage des Neiges is het ideale terras op de piste om een goede lunch te nuttigen tijdens het skiën. Het restaurant wordt omringd door groene pistes, dus het is voor eenieder makkelijk te bereiken. Op de kaart staan klassieke berggerechten als tartiflette.

Leave a Reply

%d bloggers like this: