De mooiste stranden van Zuid-Lombok

De mooiste stranden van Zuid-Lombok

Lombok (Indonesië) staat bekend om haar paradijselijke stranden. De hele zuidkust, de omgeving rond het dorpje Kuta, is bezaaid met de mooiste baaien. In deze blog deel ik mijn favorieten. Een ding om rekening mee te houden: een scooter is must. De afstanden zijn te groot om te lopen en de wegen zijn te steil om je per fiets te verplaatsen.

Tanjung Aan
Tanjung Aan, een uitgestrekte, ondiepe baai ten oosten van Kuta. Je kunt hier rustig zwemmen en door het stille water is Tangjun Aan uitermate geschikt voor Stand Up Paddling (SUP). Tangjun Aan ligt ongeveer een kwartier buiten Kuta en wordt onderweg duidelijk aangegeven.

Seger
Seger is een surf spot op 5 minuten rijden van Kuta en is door de sterke stroming minder geschikt om te zwemmen. Naast surfen kun je vanaf Seger (of op een van de naastgelegen kliffen) genieten van een prachtige zonsondergang. Bij mij is Seger favoriet voor het zoeken naar exotische schelpen.

Selong Belanak
Selong Belanak is in een half uur per scooter te bereiken vanaf Kuta. De route naar Selong Belanak is al een beleving op zich. Je rijdt door traditionele dorpjes, langs rijstvelden en komt onderweg prachtige vergezichten tegen. Selong Belanak is geschikt voor een eerste surfles, maar je kunt er ook prima relaxen en zwemmen.

Mawun
Mawun ligt op zo’n 15 minuten rijden ten westen van Kuta, op de weg naar Selong Belanak. Wederom een perfecte spot voor een dagje relaxen, maar Mawun is ook geschikt om te surfen. Aan de zijkant van de baai, tegen de rotsen aan, ligt een surf break.

Mawi
Mawi is een bekende surf spot in Zuid-Lombok. Het ligt tussen Mawun en Selong Belanak in. Daar waar je op voornoemde stranden parasollen en strandbedjes vindt, is Mawi bijna compleet onaangetast. Er bevindt zich slechts een eenvoudige warung waar je terecht kan voor een nasi goreng.

Leave a Reply

%d bloggers like this: