5 x Parijs in Den Haag

5 x Parijs in Den Haag

Een dagje in Den Haag kan zomaar voelen als een dagje in Parijs. Den Haag is een chique stad, met dito adresjes. Zie hieronder vijf adresjes die mij het gevoel geven dat ik even in de Franse hoofdstad ben.

Pâtisserie Chocolaterie Jarreau
The place to be voor oog- en tongstrelende pâtisserie en chocolade. Jarreau levert topkwaliteit die ver boven de gemiddelde Franse pâtisserie uitstijgt. Het is dan ook niet voor niets dat leden van het Koninklijk Huis al jaren bij Jarreau komen voor koekjes bij koffie, chocoladeletters en chocolade paashazen. Jarreau was bovendien één van de eerste in Nederland die macarons produceerde, toen deze delicatesse bij het grote publiek nog niet bekend was.

Philippe Galerne
Philippe Galerne is een traditionele Franse boulangerie/pâtisserie. Niet de unieke creaties die je bij Jarreau vindt, maar Franse klassiekers als de tartelette aux framboises, millefeuille en éclair. Voor ‘echt’ Frans brood ben je hier ook aan het juiste adres.

Boulangerie Michel
Boulangerie Michel is eenzelfde soort zaak als Philippe Galerne. Goed brood en Franse pâtisserie klassiekers. Michel heeft inmiddels diverse vestigingen in Den Haag.

Pastis
Een avond bij restaurant Pastis is het Haagse Hofkwartier, is als een avondje uit in Parijs. Alles bij Pastis ademt Parijs, het interieur, de kaart, de muziek en het gratis broodmandje, zoals het hoort.

Bistro Mer
Bistro Mer is een vis- kreeft- en oesterspecialiteiten op het randje van het Willemspark en de Archipelbuurt in hartje Den Haag. Het gedateerde interieur draagt perfect bij aan het Parijs-gevoel en het voelt dan ook alsof je in een oesterbar aan een van de Grands Boulevards van Parijs zit.

One thought on “5 x Parijs in Den Haag

Leave a Reply

%d bloggers like this: