Het bounty eiland van Vietnam: Phu Quoc

Het bounty eiland van Vietnam: Phu Quoc

Phu Quoc is een Vietnamees eiland, gelegen in de Golf van Thailand, voor de kust van Cambodja. Phu Quoc heeft als bijnaam ‘Smaragdeiland’, vanwege het natuurschoon op het eiland. Na een reis van drie weken door Vietnam, was Phu Quoc voor ons een fijne bestemming om bij te komen, alvorens door te reizen naar Cambodja. De Vietnamese overheid heeft wilde plannen om Phu Quoc te ontwikkelen tot dé toeristenbestemming van Azië, dus wacht niet te lang met het bezoeken van dit paradijsje. In deze blog deel ik de plekken waar ik gegeten en geslapen heb en de activiteiten die ik ondernomen heb.

Eten & drinken
Rory’s Beach Bar
Na een zoektocht op TripAdvisor naar een leuk restaurantje op het strand, kwamen wij bij Rory’s Beach Bar terecht. Uiteindelijk zijn wij hier meerdere keren geweest, voor zowel ontbijt als cocktails en diner. De aankleding is vrolijk en er heerst een relaxte sfeer.
Rory’s Beach Bar wordt gerund door een stel uit Australië, de kaart is Westers en de prijzen liggen dan ook hoger dan gebruikelijk in Vietnam. Zorg dat je vroeg bent als je een strandbedje wilt bemachtigen, want deze zijn erg populair. Je vindt Rory’s Beach Bar op Long Beach.

Lá Caffè Deli
Lá Caffè Deli ligt tegenover de avondmarkt (zie hieronder) aan een vrij druk kruispunt in Duong Dong, de hoofdstad van het eiland. Het is een klein zaakje dat je vooral ‘s avonds makkelijk over het hoofd zou kunnen zien. Ik heb hier genoten van een 3-gangen diner, maar Lá Caffè Deli schijnt vooral the place to be te zijn voor goede koffie.

Dinh Cau Night Market
De avondmarkt van Phu Quoc is zoals vrijwel iedere avondmarkt in Azië: druk en sterke geuren. Op Phu Quoc vind je dagverse vis in overvloed, dus strijk hier vooral neer voor een super verse en goedkope vismaaltijd.

Doen
Coconut Tree Prison
De gevangenis op Phu Quoc werd door de Franse kolonisten gebouwd om personen te detineren die de Fransen als een bedreiging voor het koloniale regime beschouwden. Later werd de gevangenis door de Vietnamese Republiek gebruikt om gevangen Viet Cong en Noord-Vietnamese soldaten op te sluiten. Inmiddels is de voormalige gevangenis omgebouwd tot een museum en hoewel het soms een beetje onrealistisch is door het gebruik van poppen, is de gevangenis een bezoek waard.

Stranden
Long Beach
Long Beach is een uitgestrekt zandstrand aan de westkust van Phu Quoc. Het ligt dichtbij het centrum van Duong Dong en de zon gaat hier onder, dus op Long Beach vind je het merendeel van de resorts. Toen wij er waren, waren er niet veel bezoekers, dus Long Beach was een heerlijk, rustig strand.

Sao Beach
Sao Beach ligt aan de oostkant van het eiland. Hier zijn dus (vooralsnog) geen resorts te vinden, alhoewel zich er wel een aantal restaurants bevonden. Sao Beach zou het absolute bounty strand van het eiland zijn, maar toen wij er waren viel het een beetje tegen. Wij waren tegen het eind van het regenseizoen op Phu Quoc (oktober/november). Iedere nacht kwam het met bakken uit de hemel en hierdoor was er vanwege de ligging op het eiland en het slechte weer, veel afval op Sao Beach aangespoeld. Gedurende de ochtend werd er echter hard gewerkt om het strand schoon te krijgen en konden wij toch een glimps opvangen van het mooie plaatje. Zwemmen zat er helaas echter niet in.

Slapen
Ngoc Viet Bungalow
De eerste drie nachten van ons verblijf op Phu Quoc sliepen wij in Ngoc Viet Bungalow. Dit ligt op circa 20 minuten lopen vanaf Long Beach. De kamers waren eenvoudig, maar licht, fris en schoon. Het personeel sprak geen woord Engels, dus dat was lastig, vooral omdat wij graag informatie wilden over vervoer en bezienswaardigheden op het eiland. Ngoc Viet Bungalow serveert geen ontbijt.

Arcadia Phu Quoc Resort
Aangezien wij het toch wat onhandig vonden dat wij 20 minuten door de hitte naar het strand moesten lopen en onze reis door Vietnam wat luxer wilde afsluiten, zijn wij voor de laatste nacht op Phu Quoc verhuisd naar het Arcadia Phu Quoc Resort. Dit resort ligt op Long Beach en serveert ontbijt op een terras op het strand. Onze kamer was nog steeds vrij eenvoudig, maar toch net even next level in vergelijking met Ngoc Viet Bungalow.

Leave a Reply

%d bloggers like this: