Recept: Pastasalade

Recept: Pastasalade

Deze pastasalade is misschien wel mijn meest gevraagde recept. Het geheim? Niet zuinig zijn met de groenten en kruiden, zodat je een rijk gevulde salade creëert, die voor een smaakexplosie zorgt. De salade is makkelijk te bereiden, enorm vullend en gezond. Kortom, perfect voor een doordeweekse, zomerse avond.

Ingrediënten
– 150g pasta (ik gebruik meestal fusilli of macaroni)
– 200g romaatjes
– 200g worteltjes
– 200g komkommer
– 30g zwarte olijven (ik ben fan van de Taggia olijven van AH)
– 100g rivierkreeftjes
– 1/2 el gedroogde dille
– 15g peterselie
– 15g basilicum
– 100g oude kaas (geraspt)

Bereidingswijze
Kook de pasta al dente, giet af, voeg wat olijfolie toe en zet weg om te laten afkoelen. Was de groenten, rasp de worteltjes en snij de groenten in stukjes (niet te klein). Voeg de groenten samen met de rivierkreeftjes en olijven bij de pasta. Hak de peterselie en basilicum fijn en voeg deze samen met de gedroogde dille en geraspte kaas bij de overige ingrediënten. Maak de pastasalade af met olijfolie naar smaak.

Leave a Reply

%d bloggers like this: