Recept: Pesto

Recept: Pesto

Pesto uit een potje haalt het niet bij de zelfgemaakte variant. De bereiding ervan is ongelooflijk makkelijk en het is ook nog eens gezond. Ik doe pesto het liefst door de pasta, maar het is ook heerlijk op een sandwich of door een salade. Als je pesto over hebt, kun je het makkelijk een paar dagen in een pot in de koelkast bewaren. Schenk dan wel een laagje olijfolie over de pesto.

Ik ga vrij nonchalant met de hoeveelheden om – eigenlijk doe ik alles op smaak – maar bij dezen toch een indicatie. In tegenstelling tot veel andere pesto recepten gebruik ik geen peper en zout, omdat ik vind dat met name de parmezaan en knoflook al genoeg smaak geven.

Ingrediënten
– 2 plantjes basilicum
– 90 g parmezaanse kaas (meer of minder naar smaak)
– 3 teentjes knoflook (meer of minder naar smaak)
– 30 g pijnboompitten
– Olijfolie

Bereidingswijze
Was de basilicum, pel de knoflookteentjes en snijd de parmezaan in stukken. Doe dit met de overige ingrediënten in een foodprocessor en mix het geheel tot een tapenade. Proef (!) en voeg eventueel meer parmezaanse kaas en/of knoflook toe. Als de pesto te dik is, kun je extra olijfolie toevoegen.

Als ik pasta pesto maak, verwarm ik de pesto kort in een pannetje voordat ik het door de pasta doe. Op die manier wordt de pesto vloeibaarder, waardoor het makkelijker mengt met de pasta en het voorkomt dat de pasta te snel afkoelt.

Leave a Reply

%d bloggers like this: