3 x Slapen in Banff National Park

3 x Slapen in Banff National Park

Van blokhut tot kasteel, in Banff National Park is er voor ieder wat wils als het op slapen aankomt. Hieronder mijn drie favorieten.

Buffalo Mountain Lodge
De Buffalo Mountain Lodge is precies wat je je voorstelt bij een lodge in de Canadian Rockies: hout, steen, naaldbomen en open haarden. De Buffalo Mountain Lodge maakt onderdeel uit van Canadian Rocky Mountains Resorts, die ook pareltjes hebben in Lake Louise en Yoho National Park. Tijdens het ontbijt in de main lodge zie je herten door de tuin rennen en ‘s avonds geniet je van een whiskey bij het haardvuur op je eigen kamer. Buffalo Mountain Lodge ligt op 5 minuten rijden van het stadje Banff.

Mosquito Creek Hostel
Mosquito Creek Hostel ligt aan de prachtige Icefields Parkway die Banff National Park met Jasper National Park verbindt, op ongeveer 30 minuten rijden van Lake Louise. Het is een wilderness hostel, met andere woorden: slapen in Mosquito Creek Hostel betekent back to basic. Er is geen elektriciteit, geen wifi en geen stromend water. De lodges zijn goed verzorgd en het personeel is allervriendelijkst. Voor het echte Canada gevoel, maar dan – in tegenstelling tot de Buffalo Mountain Lodge – op de avontuurlijke manier, ben je bij het Mosquito Creek Hostel aan het juiste adres. Tip: neem een zaklamp mee, want je moet vanaf de parkeerplaats een stukje door het bos lopen naar de lodges.

Banff Alpine Centre Hostel
Het Banff Alpine Centre is een mooi hostel net buiten het stadje Banff, vlakbij de Buffalo Mountain Lodge. Het is in blokhut-stijl gebouwd en beschikt over een mooie, sfeervolle gezamenlijke ruimte met open haard. Ook vind je een restaurant en pub in het Banff Alpine Centre. Vanuit de gezamenlijke ruimte en het restaurant heb je uitzicht over de bomen en bergtoppen van Banff.

Leave a Reply

%d bloggers like this: