Snorkelen op Gili Nanggu

Snorkelen op Gili Nanggu

Eerder schreef ik al over de Gili Eilanden, een drietal eilandjes ten noordwesten van Lombok. De benaming Gili Eilanden is eigenlijk een pleonasme. Gili betekent namelijk ‘eilandje’ in het Sasak, de lokale taal die op Lombok gesproken wordt. Er liggen dan ook talloze Gili’s rondom Lombok. Een daarvan is Gili Nanggu, een eilandje waar je geweldig kunt snorkelen.

Ligging
Gili Nanggu wordt omringd door Gili Kedis, Gili Sudak en Gili Tangkong. De eilandjes liggen tegenover Sekotong, ten zuidwesten van Lombok. Langs de hoofdweg die langs de kust loopt liggen talloze bedrijfjes die per lokale boot vervoer aanbieden naar Gili Nanggu. Binnen 15 minuten zet je vervolgens voet aan wal op het eiland. Een andere optie is om vervoer te regelen in de nabijgelegen haven van Lembar, maar dan duurt de boottrip een stuk langer.

Snorkelen
De reden dat Gili Nanggu absoluut een bezoek waard is, is het snorkelen. Je loopt vanaf je hutje zo de zee in en treft meteen een prachtige onderwaterwereld aan. Koraal in allerlei kleuren, talloze vissen en zeesterren. De vissen zijn zó mooi en fel gekleurd, dat het lijkt alsof ze geverfd zijn. Naast het koraal en de vissen, zijn wij ook een zeeslang tegengekomen. Kortom, je blijft je ogen uitkijken, dus wij hebben met gemak twee dagen kunnen vullen met snorkelen. Bijkomend voordeel van snorkelen op Gili Nanggu is dat het – ondanks de dagjesmensen – lang niet zo druk is als rond de snorkel spots bij de bekendere Gili Eilanden.

Eten & Slapen
Gili Nanggu is een privé-eiland. Er staat slechts een accommodatie met restaurant. Het voordeel hiervan is dat je het gevoel hebt dat je je op een onbewoond eiland bevindt (in tegenstelling tot de drukke Gili Eilanden). Het nadeel hiervan is dat de prijzen nogal aan de hoge kant liggen. Je bent immers genoodzaakt om al je maaltijden in dat ene restaurant te nuttigen. De accommodatie, Gili Nanggu Cottages and Bungalows, bestaat uit een aantal hutjes en bungalows. Het is enigszins gedateerd en een opfrisbeurt zou geen kwaad kunnen. Desalniettemin is het een fantastisch bestemming. Vanuit je hutje kun je ‘s ochtends de zonsopkomst bekijken. Loop je ‘s avonds naar de andere kant van het eiland, dan kun je genieten van een prachtige zonsondergang, waarschijnlijk in je eentje.

Leave a Reply

%d bloggers like this: