Vancouver: van ontbijt tot diner

Vancouver: van ontbijt tot diner

Vancouver ligt in Britisch Columbia en is de grootste stad van West-Canada (de achtste stad van Canada, na steden als Toronto en Calgary). De stad staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en staat al jaren in de top 10 van beste steden om in te leven, wereldwijd. In deze blog vertel ik je waar je in Vancouver terecht kunt voor een goede maaltijd, van ontbijt tot diner.

Nelson the Seagull
Voor een goed begin van je dag ga je naar Nelson the Seagull in Gastown. Gastown is the place to be in Vancouver. Het is het oude centrum en werd op een gegeven moment een hangout voor junks. Gastown is nu helemaal up and coming en barst van de gave eetgelegenheden. Bij Nelson the Seagull kun je terecht voor ontbijt en lunch. Ik ontbeet er met een geslaagde avocado toast, maar je vindt op het menu ook klassiekers als gepocheerde eieren en bread and butter. Ze bakken hun brood zelf en hebben – mede door de overheerlijke geuren uit de keuken – een gezellige, huiselijke sfeer gecreëerd.

Jusu Bar (voorheen Krokodile Pear)
Vancouver ademt gezondheid. Het barst er van de sportwinkels, yogastudio’s en gezonde eettentjes. Bij Jusu Bar vind je cold pressed juices in alle kleuren van de regenboog. De juice bar zit in Yale Town, één van de leukere wijken van Vancouver, met een jachthaven, parken en tal van café’s en restaurants.

The Nosherie
Voor een gezonde lunch ga je vervolgens naar The Nosherie. The Nosherie ligt in het hart van Vancouver, op loopafstand van bekende winkels als Hudson’s Bay, Victoria’s Secret en Lululemon. Ook hier vind je uiteraard gezonde juices, maar het zijn de saladebar en de dagelijks wisselende soep die The Nosherie een bezoekje waard maken.

Cartems Donuts
Om ‘s middags toe te geven aan je lekkere trek is Cartems Donuts het perfecte adres. De donuts worden elke dag vers gemaakt in de open bakkerij achterin de winkel. Ze gebruiken enkel natuurlijke ingrediënten en wisselen regelmatig van smaakcombinaties. Ik genoot van een salted caramel en een whiskey bacon donut.

Water St. Café
Je sluit de dag af waar je begon, in Gastown. Water St. Cafe is een chique restaurant, waar je aan mooi gedekte tafels kunt genieten van lokale gerechten als wilde zalm uit British Columbia.

Extra: Granville Island Public Market
Op de Granville Island Public Market kijk je je ogen uit, de ene stand verkoopt nog mooiere frambozen, dan de volgende stand. Je kunt hier van alles vinden; lokaal gevangen zalm, het mooiste fruit, bagels met allerlei soorten beleg en donuts. Het beste van dit alles? Je kunt plaats nemen aan één van de vele bistrotafeltjes en ter plekke genieten.

Leave a Reply

%d bloggers like this: