Wandelen rond Ubud

Wandelen rond Ubud

Ubud, met haar omgeving vol smaragdgroene rijstvelden, biedt de perfecte uitvalsbasis om te wandelen. De paden zijn verhard, dus je hebt geen bergschoenen nodig. Onderweg kom je langs kunstenaars, loop je door rijstvelden en langs diverse sfeervolle eetgelegenheden.

Wandeling door de rijstvelden naar Sari Organik
Deze wandeling noemde ik eerder in een andere blogpost. De wandeling begint in een steegje ter hoogte van Abangan Bungalows aan de Jl. Raya Ubud, de hoofdstraat van Ubud. Als je het steegje inloopt en door blijft lopen, word je binnen de kortste keren omringd door rijstvelden. Er is slechts een weg die je kunt volgen en dan kom je vanzelf uit bij Sari Organik. Geniet hier van een gezonde maaltijd, alvorens je weg te vervolgen. Uiteindelijk kun je dan een rondje lopen, waardoor je vanzelf weer in Ubud uitkomt. Onderweg kom je langs diverse kunstenaars die hun waar aanbieden langs het wandelpad.

Campuhan Ridge Walk
De Campuhan Ridge Walk is een korte wandeling vanuit het centrum van Ubud. Het grootste gedeelte van deze wandeling ligt in de volle zon, dus maak deze wandeling ‘s ochtends vroeg of aan het eind van de middag. De Campuhan Ridge Walk begint bij de Gunung Lebah tempel, naast de Warwick Ibah Villas. Tegenwoordig wordt het begin van het pad aangegeven, dus met enige oplettendheid is het pad niet te missen. Zoals gezegd, de wandeling start bij de tempel, dus dat biedt een uitgelezen mogelijkheid om deze nader te bekijken. Aan het eind van de wandeling kom je bij Karsa Kafe aan, dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Wij maakten de wandeling ‘s ochtends vroeg, dus Karsa Kafe vormde een mooie locatie voor een welverdiend ontbijt. Uiteraard heb je hier een mooi uitzicht over de rijstvelden. Eventueel kun je na Karsa Kafe nog doorlopen, waardoor je na een rondje terugkomt in het centrum van Ubud.

Leave a Reply

%d bloggers like this: