Wellness in Ubud

Wellness in Ubud

Als er een plek is waar alles om wellness draait, is het Ubud in het midden van Bali wel. Ubud wordt omringd door smaragdgroene rijstvelden en jungle. In Ubud bevinden zich talloze yogastudio’s, gezonde eettentjes, winkels met yogakleding en spirituele boeken en niet te vergeten, spa’s. In deze blog deel ik de adresjes waar ik graag kom om te ontspannen.

Eten & drinken
Kafe
Kafe is mijn favoriete eettentje in Ubud. Het ligt midden in het drukke centrum en heeft een zeer uitgebreide kaart. ‘s Ochtends kun je hier terecht voor een gezond ontbijt, ‘s middags eet je hier onder andere heerlijke salades en ‘s avonds kwam ik graag bij Kafe voor een van de detox drankjes. Mijn favo juice bij Kafe is de purple orange splash.

Bali Buda
Het restaurant ligt tegenover Radiantly Alive yoga, ideaal dus voor een ontbijt na een vroege yogales. Bali Buda heeft naast een restaurant, ook een supermarkt aan de hoofdstraat van Ubud, Jl. Raya Ubud. Ik ben fan van de cardamom balls, een heerlijke snack!

Watercress
Watercress ligt aan de drukke Monkey Forest Road. Het heeft een gezonde, Westerse kaart. Je kunt de hele dag terecht bij Watercress, van ontbijt tot diner, maar ook voor een zoete lekkernij of een wijntje tijdens het happy hour.

Yoga
Radiantly Alive
Radiantly Alive ligt in het hart van Ubud, naast het postkantoor en tegenover Bali Buda. Van 7:30 tot 19:30 uur kun je bij Radiantly Alive terecht voor tal van yogalessen in een van de drie yoga shala’s. Daarnaast biedt Radiantly Alive ook yoga teacher trainings, retreats, therapieën en workshops aan.

The Yoga Barn
The Yoga Barn ligt iets buiten het centrum van Ubud, verscholen tussen het groen. Ook hier bieden ze een enorm aanbod van yogalessen, yoga teacher trainings, retreats, therapieën en workshops. The Yoga Barn heeft zes studio’s. Daarnaast maken een accommodatie (The Yoga Barn Retreat Center) en het Garden Kafe onderdeel uit van The Yoga Barn. Het Garden Kafe is een vestiging van het eerdergenoemde Kafe.

Ontspanning
Wandeling door de rijstvelden
Vanuit het centrum van Ubud kun je binnen no time naar de rijstvelden wandelen. Ter hoogte van Abangan Bungalows aan de Jl. Raya Ubud bevindt zich een steegje. Als je het steegje inloopt en door blijft lopen, word je binnen de kortste keren omringd door rijstvelden. Er is slechts een weg die je kunt volgen en dan kom je vanzelf uit bij Sari Organik. Sari Organik biedt gezonde menuopties en verbouwt al haar producten zelf. En dat alles is, je raadt het al, biologisch. Vanaf Sari Organik heb je bovendien een prachtig uitzicht over de rijstterrassen. Na je maaltijd kun je doorlopen en kom je vanzelf terug in het bruisende hart van Ubud. Vraag een kaartje voor de route (met name voor de terugweg) bij je accommodatie. De hele weg is verhard, dus je hoeft niet je bergschoenen uit de kast te trekken.

Dagje zwembad
In de jungle rond Ubud vind je vele mooie resorts met spectaculaire zwembaden. Een dagje aan zo’n zwembad hangen tijdens een verblijf in Ubud is dan ook een aanrader. Jungle Fish ligt zo’n 10 minuten rijden buiten Ubud en maakt onderdeel uit van het Chapung Se Bali Resort. Jungle Fish heeft een prachtig infinity pool met uitzicht over de jungle. Je vindt er een pool bar, diverse restaurants en een spa. Per persoon betaal je 100.000 IDR voor een ligbedje aan het zwembad, inclusief badlaken.

Spa
Een bezoekje aan een spa kun je niet overslaan bij een bezoek aan Ubud. Je vindt spa’s op elke hoek van de straat. Ik heb een fijne behandeling gehad bij Suravi Spa aan de Monkey Forest Road. Ga voor een traditionele Balinese massage of kies een van de vele andere behandelingen.

Winkelen
Bali Yoga Shop
Er bevinden zich talloze winkels met yogakleding en -props in Ubud. De Bali Yoga Shop is er een van en heeft onder andere vestigingen aan de Jl. Hanoman (vlakbij Kafe) en in The Yoga Barn. Je vindt hier yogakleding, accessoires en een grote collectie spirituele boeken.

Cantika
Cantika produceert natuurlijke schoonheidsproducten, zoals shampoo, deodorant en massage oliën, met geuren als frangipani, kokosnoot en rozen. Mijn favoriet is de Frangipani hair tonic. Cantika heeft drie spa’s in Ubud en daarnaast worden de producten in een winkeltje aan de Jl. Hanoman (helemaal aan het eind richting The Yoga Barn) verkocht.

2 thoughts on “Wellness in Ubud

Leave a Reply

%d bloggers like this: