Yoga op Bali en Lombok

Yoga op Bali en Lombok

Yoga vindt haar oorsprong in India. Desalniettemin is het enorm populair op Bali. De ene na de andere yoga studio opent haar deuren en voor veel reizigers maakt het volgen van een yogales dan ook een vast onderdeel uit van een bezoek aan Bali. In deze blog geef ik een overzicht van de studio’s waar ik yoga heb beoefend. Aangezien het toerisme op buureiland Lombok erg in opkomst is en de health trend van Bali daar wordt voortgezet, neem ik de studio’s op Lombok ook mee in deze blog.

Bali
Uluwatu
Morning Light Yoga
Morning Light Yoga verzorgt lessen in een yoga shala op het terrein van Uluwatu Surf Villas. Vanuit de shala heb je uitzicht op de golven van Uluwatu. Morning Light Yoga biedt ook retreats aan.

Seminyak
Prana Yoga
Prana Yoga maakt onderdeel uit van Prana Spa en ligt midden in het drukke Seminyak. Het gebouw is een combinatie van Indiase en Arabische stijl. Binnen waan je je dan ook in een sprookje, je vergeet bijna dat je je in het Verre Oosten bevindt in plaats van het Midden-Oosten.

Canggu
Samadi Bali
Samadi Bali ligt iets buiten het centrum van Canggu, maar is goed bereikbaar. De studio is gespecialiseerd in Ashtanga, een dynamische, masculiene yogavorm. Je kunt er echter ook voor allerlei andere yogavormen terecht. Samadi Bali heeft ook een biologisch restaurant en elke zondag is er een Sunday Market in de tuin.

Ubud
The Yoga Barn
The Yoga Barn lijkt wel een pelgrimsoord voor yogi’s. Wil je een plekje in een les bemachtigen, dan zul je in de rij moeten staan en je moet er niet gek van opkijken als je matje-aan-matje ligt met een stuk of zeventig andere yogi’s. Het is druk, maar de grote groepen zorgen voor een bepaalde energie. The Yoga Barn beschikt over zes studio’s en heeft een enorm aanbod aan lessen. Na je les kun je bijkomen met een gezonde juice of maaltijd in het Garden Kafe.

Radiantly Alive
Bij Radiantly Alive kun je de hele dag terecht in een van de drie yoga shala’s. De studio bevindt zich in het hart van Ubud. Eerder schreef ik hier al over Radiantly Alive.

Nusa Lembongan
Yoga Shack
De Yoga Shack ligt op het terrein van Secret Garden Bungalows. De studio doet haar naam eer aan: het is inderdaad niets meer dan een bamboe hutje. Knus is het zeker, maar de studio is hierdoor vrij donker en de bamboe vloer is niet altijd even comfortabel.

Serenity Yoga
De shala van Serenity Yoga staat in een tuin tussen de hoofdweg en het strand. Bij Serenity Yoga kun je twee lessen per dag volgen en naast ‘reguliere’ yoga, biedt Serenity Yoga ook SUP Yoga aan.

Lombok
Kuta
Ashtari Yoga
Ashtari timmert flink aan de weg in Zuid-Lombok. Het begon met een yoga shala met uitzicht op zee bij het gelijknamige restaurant. Inmiddels bieden ze ook lessen aan bij diverse resorts, zowel in het centrum van Kuta, als daarbuiten. De ocean view yoga shala boven op een berg blijft het spectaculairst. Yoga met een gigantisch uitzicht over de kustlijn van Zuid-Lombok. Ashatari biedt vijf lessen per dag aan.

Mana Yoga Studio
Mana Yoga ligt tegenover het strand van Kuta, aan de rand van het centrum. Mana Yoga biedt twee lessen per dag aan. Op dit moment wordt er een yoga- en surfretreat gebouwd.

Gili Air
H2O Yoga and Meditation Center
H2O biedt twee yogalessen per dag aan. Daarnaast kun je bij H2O terecht voor geleide meditaties, workshops en teacher trainings. H2O ligt in het binnenland van Gili Air en wordt duidelijk aangegeven middels bordjes.

Gili Trawangan
Soraya Yoga
Soraya Yoga bevindt zich in een van de verborgen steegjes in het centrum van Gili Trawangan. De yoga shala bevindt zich op de eerste etage en is een mooie, lichte ruimte. Na een yogales kun je relaxen in de tuin of in de lounge.

Leave a Reply

%d bloggers like this: